Haberler

Otomobillerin Bakım Maliyeleri

Otomobillerin Bakım Maliyeleri

Otomobil insanların evlerinden sonra para harcadıkları ikinci büyük alandır. Ulaşım ihtiyacını karşılamak yanında kişinin zevklerini, zenginliğini gösterdiği bir sunum alanıdır.

Aracınızın garantisi bitmişse oto sanayiinde de aracın uzmanı ustalar biliyorsanız Onlara baktırabilirsiniz. Konuşmanızda araca gerekli yedek parçayı kendiniz satın alıp, sadece işçilik ödeme konusunu baştan görüşün. Ustaya güveniniz varsa yedek parça temin işini de o yapabilir. Özellikle orijinal parça bulamayıp, çıkma parça taktırmak zorunda kalırsanız, çalışmayacak parçayı iade edeceğinizi Ustanız parça satıcısına belirtir ve ödemeyi onarımdan sonra yaptırır. Değiştirilecek parçayı takılmadan önce görün. Soket farkı, boyut farkı olabilir ve yerine uymayabilir.

Teknoloji yükseldikçe yeni aletler ve teknisyen eğitimi gerekiyor mu ? Evet. Yüksek teknolojili modern lüks otomobilinizin arka tamponuna çarptılar diyelim. Park sensörünüzün, kameranızın duyarlıklarını optimize etmeniz, kalibrasyon ve bu algılayıcıları araca tanıtmanız gerekli olabilir. İlave cihaz, emek ve para gereklidir. Ana firma bu tür cihazları diğer hizmet sağlayıcılara vermeli, satmalı ki rekabet ve maliyet düşüşü olsun.

Otomobillerin performansı, güvenliği, cazibesi, sürüş zevki daima konuşulacaktır. Herhangi bir sebeple kullanamayacağınız veya sevmediğiniz bir otomobile fazla para yatırmayın. Otomobilinizden hoşlanıyor ve ihtiyacınızı karşılıyorsanız çözümünüz tamamdır. Otomobil kiraya verdiğiniz ev gibi gelir kaynağı (asset) değil, masraf (liability) kapısı olabilir.