Enjeksiyon Test ve Temizleme
Karbon Birikimi Nedir ve Nasıl Oluşur?
Karbon birikimi içten yanmalı benzinli ve dizel motorlarda bir HC bileşiği olan yakıtın yanma odasında hava ile yakılması sonucunda meydana gelen kurum adını verdiğimiz karbon depozitlerinin birikmesi ile zaman içinde supap yüzeylerinde, piston yüzeylerinde, yanma odası çeperlerinde ve segmanlar etrafında oluşur. Bu birikimler motorun hava emme kapasitesinde azalma meydana getirir. Hava emme kapasitesi azalan bir motorun volümetrik verimi düşer.
Karbon Birikimi Araçlarda Ne Gibi Problemler Yaratır?
Silindir kompresyonlarının düşmesi
Motor gücünde azalma
Egzoz emisyonlarında artış
Bozuk rölanti
Hızlanma kabiliyetinde azalma
Soğuk havalarda zor çalışma
Motorun silkeleyerek çalışması
Karbon Temizleme Nedir?
Karbon temizleme içten yanmalı 4 zamanlı benzin ve dizel motorlarda yakıt besleme sistemleri ile supap yüzeyleri, piston yüzeyleri, yanma odası çeperlerini motordan herhangi bir parça sökmeden temizleyen bir sistemdir.
Karbon Clean Temizliğinin Yararları Nelerdir?
Çok kirli motorlarda %15‘e kadar sağlanan yakıt tasarrufu, ortalama olarak %3-5 civarındadır. Zararlı egzoz emisyonlarının azalması, benzin motorlarında %40‘ın üzerinde, dizel motorlarda ise %75‘e ulaşan değerlerde tespit edilmiştir. Partikül emisyonlarında azalma ortalama %30‘un üzerindedir. Motor performansı artar. Dizel motorlarda gücün genelde %10-bazı ölçümlerde %30 artması normal sonuçtur. Benzinli motorlarda temizleme işleminden önce görülen ilk çalıştırma zorluğu, tekleme, düşük devirde sert çalışma
ULTRASONIC TEMİZLEME
Yanma sonucu oluşan artıklar ve yakıt içerisinde bulunan yabancı maddeler,tıkanan damarların kalp krizine yol açtığı gibi,enjektörün tıkanmasına sebep olur. Bu yapışkan,zift benzeri yakıt artıkları,yakıt filtresini tıkar ve iğne ucunda düzensiz püskürtme şekillerine yol açar ve yakıtın yeterli miktarlarda geçişine engel olur.
Yakıta su karışması sonucu yakıt çubuğunda pas ve çözelti birikir,yakıt enjektörlerindeki yakıt transfer sistemi daha da tıkanır. Dahası,yakıt akış miktarının kısıtlanması sonucu yakıtın daha az miktarlarda akması,anormal tutuşma ısılarına sebep olur ve bu da pisliklerin yakıt enjektöründe sertleşmesi sonucunu doğurur. Egzos gazlarının ateşleme sistemine tekrar çekilmesi sonucu iğnenin ucunda karbon artıkları birikir. Ne basınç,ne de kimyasallar tek başına,yakıt enjektörlerinde birikerek enjektörün tıkanmasına ve sızıntı yapmasına sebep olan karbon ve yabancı madde artıkları ile katran parçacıklarını uzaklaştırmaya yeter.
Üstün teknoloji ürünü ULTRASONIC INJECTION CLEANER ‘ın ultrasonic banyosu ile,enjektörlere veya yakıt transfer sistemlerine zarar vermeden bu birikimler temizlenip,uzaklaştırılır. Aracınızda belli aralıklarla yağ,benzin ve hava filtrelerinizi değiştiriyorsunuz.
Biz size enjektör filtrenizi de değiştirmenizi öneriyoruz. NEDEN ?
Çünkü pislik filtrenin her iki tarafında da birikir ve sadece filtreyi değiştirerek memede tıkanmayı engelleyebilirsiniz. Tıkanmış enjektörler kötü püskürtme şekillerine ve düzensiz yakıt miktarına sebep olurlar ve bu da aracınızın zor çalışmasına,hava kirliliğine,aşırı benzin tüketimine,aracınızda teklemeye ve aracınızın güçten düşmesine sebep olur. Kötü yakıt karışımları motorun hararet yapmasına sebep olur ve motor yağına zarar vererek tamiri pahalı mekanik motor arızası riskini artırır.
Yakıttaki katkı maddeleri,basınçlı kimyasal temizleme sistemleri ve yeni formüllü petrolleri destekleyen petrol şirketleri de ‘Yakıt artıkları enjektörlerin tıkanmasına yol açar ‘ probleminin farkına varıldığının bir göstergesi. ULTRASONIC INJECTION CLEANER ‘dan önce : Enjektör püskürtme şekilleri tel tel ve yakıt akımı dengesizdir. Bu nedenle aracınızın çalışmakta ve sürüş esnasında zorlanması, güçten düşmesi kaçınılmazdır.